Zahvati

Histeroskopija

Histeroskopija


Suvremeni histeroskopi su izuzetno tanki i delikatni instrumenti kojima se gotovo bezbolno može kroz prirodne kanale (rodnicu i vrat maternice) ući u šupljinu maternice. Takav pristup se naziva i office histeroskopija za razliku od klasične histeroskopije za koju je potrebna anestezija i najčešće hospitalizacija od par dana.

Posljednjih godina office histeroskopija postala je nezaobilaznom metodom dijagnostike i liječenja neplodnosti.

U poliklinici Repromed office histeroskopija nastavlja se na tradiciju prethodnih iskustava od 2007. godine od kada ih je učinjeno 2 tisuće.

Ovim zahvatom može se:

Pripreme za zahvat


Histeroskopija se obavlja unutar prvih sedam dana od početka menstruacije, kada je sluznica još uvijek vrlo tanka, a otvor vrata maternice prirodno najširi u ciklusu.

Za zahvat nisu potrebne nikakve posebne pretrage niti pripreme ako se žena inače redovito kontrolira. Ženama s bolnim menstruacijama savjetuje se uzeti neki od nesteroidnih analgetika (ketonal, brufen, voltaren i slično) koje uobičajeno uzimaju za ublažavanje menstrualnih bolova.

U vrlo rijetkim slučajevima kod osoba koje su izrazito osjetljive na bol, primjenjuje se lokalna paracervikalna - blok anestezija ili kratkotrajna opća anestezija uz anesteziologa.

Oporavak poslije zahvata


Nakon zahvata oporavak je izuzetno brz i odmah se možete vratiti redovitim aktivnostima. Naravno, osim u slučajevima kada je primijenjena anestezija kada je potrebno pričekati 24 sata.

Spolne odnose može imati odmah nakon što nestane sukrvica što se u pravilu događa nakon 48 do 72 sata.

Kontakt i naručivanje

Kontaktirajte nas radnim danom od 07:30 do 19:30 sati